کد مطلب:321 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:267

صید ماهی
(مسأله 3217) اگر ماهی پولكدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان بدهد، پاك و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاك است ولی خوردن آن حرام می باشد و ماهی بدون پولك را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان بدهد، حرام است.



(مسأله 3218) اگر ماهی از آب بیرون بیفتد یا موج آن را بیرون بیندازد یا آب فرو رود و ماهی در خشكی بماند، چنانچه پیش از آن كه بمیرد با دست یا به وسیله دیگری كسی آن را بگیرد، بعد از جان دادن، حلال است.



(مسأله 3219) كسی كه ماهی را صید می كند لازم نیست مسلمان باشد و در هنگام گرفتن، نام خدا را ببرد ولی مسلمان باید بداند كه آن را زنده گرفته و در خارج از آب جان داده است.



(مسأله 3220) ماهی مرده ای كه معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا مرده، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست كافر باشد، اگرچه بگوید: «آن را زنده گرفته ام» حرام می باشد، مگر این كه اطمینان حاصل شود كه راست می گوید.



(مسأله 3221) خوردن ماهی زنده اشكال ندارد.



(مسأله 3222) اگر ماهی زنده را بریان كنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بكشند، خوردن آن اشكال ندارد.



(مسأله 3223) اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت كنند و یك قسمت آن در حالی كه زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را كه بیرون آب مانده اشكال ندارد.





صید مَلخ



[553]

(مسأله 3224) اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن، خوردن آن حلال است و لازم نیست كسی كه آن را می گیرد مسلمان باشد و در هنگام گرفتن، نام خدا را ببرد ولی اگر ملخ مرده ای در دست كافر باشد و معلوم نباشد كه آن را زنده گرفته یا نه، اگرچه بگوید: «زنده گرفته ام»، حلال نیست مگر این كه اطمینان حاصل شود كه راست می گوید.



(مسأله 3225) خوردن ملخی كه بال در نیاورده و نمی تواند پرواز كند، حرام است.